Weboldal - Szoftver - Adatbázis
Rólam
Kérem engedje meg, hogy bemutassam szakmai történetem!

 

Kurtus János vagyok programozó, informatikus. A programozással még gyermekkoromban, 1992-ben ismerkedtem meg. Ekkor kaptam az első számítógépemet, amelyen a saját szórakoztatásomra kis játékokat írtam Basic programnyelven. Akkoriban még magnószalagra kellett menteni és onnan visszatölteni a programokat a számítógépre.

Később, a gimnáziumi éveim alatt találkoztam a QBasic és a Turbo Pascal programnyelvekkel. Szerencsére egészen kiváló középiskolai informatika oktatásban volt részem, a programozáson kívül megtanultuk az informatika matematikai alapjait, a szövegszerkesztést, táblázatkezelést és megismerkedtünk a Magyországon akkoriban megjelenő Internettel. Az érettségit követően egy informatikai szakmai képzést végeztem el, tudásomat itt hálózati- és hardver ismerketekkel, továbbá az adatbáziskezelés alapjaival bővítettem. Egyetemi tanulmányaimat a Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Karán végeztem. Itt találkoztam először a webprogramozással, megismerkedtem a HTML, PHP és Javascript nyelvekkel. Programozási tudásom rengeteg elméleti ismerettel bővült, de gyakorlati síkon is tovább fejlődtem, megismerkedtem az Assembly, a Java és a C++ nyelvekkel, a Visual Studio és NetBeans használatával, de olyan matematikai szoftverekkel is dolgoztam, mint a MATLAB, vagy a MAPLE. Tovább bővítettem hálózati ismereteimet, megtanultam a hálózatépítés módszereit, a routerek és switchek konfigurálását, a képzés végeztével pedig megkaptam a Cisco Hálózati Akadémia CCNA minősítését. Megtanultam az adatbázisok tervézésének módszertanát és megismerkedtem az SQL nyelvvel, valamint a MySQL adatbáziskezelő rendszerrel. Diplomamunkám is webes témájú volt, címe Az iskolai honlap funkcionális szerepbővítése.

Kurtus János
Kurtus János

Pályafutásomat informatika tanárként és rendszergazdaként kezdtem, időközben pedig elindítottam a vállalkozásomat is. Néhány év után elhagytam a tanári pályát, és az egyik legnagyobb hazai informatikai céghez szerződtem, mint IT helpdesk operátor. Feladatom az ügyfelek felhasználóinak támogatása, a távolról megoldható hibák elhárítása volt. Itt ismerkedtem meg a nagyvállalati informatikai rendszerek üzemeltetésére és fejlesztésére szolgáló módszertannal, az úgynevezett ITIL-lel. A szívem mindig is a programozás és a fejlesztés felé húzott, így pár év után ismét munkahelyet váltottam. Ezúttal végre programozóként sikerült elhelyezkednem, egy hazai tulajdonban lévő, vállalatirányítási rendszereket fejlesztő cégnél folytattam a pályafutásomat. A cég szoftverei webes alapon készültek, ezáltal továbbfejleszthettem webprogramozási tudásomat is. Főként PHP nyelven fejlesztettünk, de időnként a javascript használatára is szükség volt. Rendszereink MySQL adatbázisra épültek. Szerettem volna, hogy tudásomat a programozás más területeire kiterjesszem, ezért közel négy és fél év után ismét a váltás mellett döntöttem. Egy ipari automatizálással foglalkozó cégnél helyezkedtem el, ahol PLC és PC vezérelt egyedi gyártó berendezések programozásával és elektromos bekötésével foglalkoztam. Bár a váltás eléggé éles volt, sikerült megbírkózni a feladattal és az elektronikával is szorosabbra fűztem a kapcsolatomat. Itt ismerkedtem meg a PostgreSQL adatbáziskezelő rendszerrel és a Delphi programozással, de többféle PLC (Siemens, Beckhoff, Mitsubishi) programozásához is volt szerencsém. 2020 elején úgy döntöttem, hogy minden energiámat az addigra már tíz éves vállalkozásomra szeretném fordítani, így 2020 március 1-től immáron főállású vállalkozóként állok ügyfeleim rendelkezésére.

Tekintse meg referenciáinkat, kérdéseivel keressen bátran elérhetőségeinken, vagy kérjen árajánlatot!